Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

lördag 2 november 2013

November var det ja....


En utav det, enligt mig, tyngsta månaderna på året.
Mörkt, kargt, kalt, kallt, grått och bart....
Nu gäller det att göra det allra bästa av situationen för att inte deppa, få tunga tankar i mörkret utan försöka hitta en massa små ljusglimtar som piggar upp denna månad, i väntan på den bästa.


Tycker månads bilden för November, som jag sparat från en gammal almanacka, stämmer så himla bra med verkligheten, precis så som den brukar vara.


Har ju "bullat upp" ljusförråd och vedskåp för att kunna värma oss både inombords och inomhus med massa tända ljus och en sprakande brasa.


Är SÅ sugen på att på söndag ta bort alla spår av Halloween, för att börja smygstarta med små spår av det som komma skall.... JULEN..... Vill vill vill......
Ja, jag vet, det är tidigt, kanske i allra tidigaste laget, men eftersom jag ÄLSKAR December månad och julen, så är det allt skönt att redan ha fått börja innan den kommer, så man bara kan vara i December och njuta av allt. Liten fyller ju även år i December, så det gör det ännu mer härligt att inte se December och Julen som ett stressmoment som det ofta kan bli annars. 
Känns som det ändå börjar bli mer "accepterat" att börja tidigare, handeln är ju redan fylld av julsaker sedan några veckor tillbaka. 
Vi får se om vi tar ner några kartonger på söndag.....


Idag ska vi sätta i våra innerfönster, ifall kylan bestämmer sig för att komma snart.
Så det blir fönsterputs både inne och ute, vädret verkar ända vara ok för det idag.Vi har alltid ljusslingor framme, i olika rum och runt dörrkarmar, 
men nu blir det dags att sätta upp än fler.Igår överraskades vår dotter av att hitta biljetter till musikalen Shrek som hon velat gå på så länge.
Den ska tydligen vara jättebra för både stor och liten. Ser fram emot det.
Vi försöker att ha små saker att se fram emot, så jag har faktiskt ngt "litet" varje helg nu denna månad.

Nu tar vi vara på November hörni, vi gör ngt riktigt bra av den, tänd ljus, kramas, upp med ljusslingor, värm glögg, gosa, ät pepparkakor, smyg fram julen eller kör hårt med den! 


 KRAAAAM

2 kommentarer:

  1. Oj- jag har ingen månad som jag tycker är jobbig men just oktober/november/december är ju helt underbara :-) Fast jag tycker, som sagt, alla månader har sin charm- det handlar bara om att tänka positivt :-) Kramar! (Får försöka planera in ngn dejt snart!)

    SvaraRadera
  2. Vad skönt att du känner så, önskar inget hellre än att jag också kunde njuta lika mycket av November och Februari som jag gör av resten... Men, som skrivet, man får helt enkelt göra det bästa av situationen! Vi får kika på när det skulle kunna passa, ngn annan stans än på ica ;0) Kram

    SvaraRadera