Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 26 november 2013

"Jag ska bara...."Just nu är det lite galet.... Tiden räcker inte alls till för allt jag vill och känner att jag behöver hinna med. Men jag tänker att jag tar det här nu, snart kan jag luta mig tillbaka och förhoppningsvis njuta av lugnet och det som verkligen hör julen till. 

Det är mycket "jag ska bara" hos mig själv nu känner jag, men nu ska jag faktiskt bara skriva det här inlägget innan jag sätter mig ner i soffan med en stor kopp te, för det är precis vad jag behöver efter två galet intensiva dagar.

Helgen som gick var så skön....
Som ni vet tog vi tåget till Gbg för en riktigt julig helg.
Startade på Universeum, som vi inte alls hade tänkt besöka från början, men det låg precis bredvid hotellet och det vi tänkt från början blev inte av så vi fick en trevlig stund där istället med efterföljande shopping på stan.
Liten älskar att utforska helst varenda lilla vrå av hotellen.
Vi bodde på Gothia Towers där Carolina Gynning för tillfället hade vernissage på sina tavlor och hennes mammas skulpturer, så de florerade runt där med, tre generationer Gynning då lilla Alicia var med så klart.Så himla skönt att bara få vara tillsammans. Äta god mat och unna sig det lilla extra. På fredagkvällen låg Liten bakom mig i sängen och mumsade på is direkt ur ishinken istället för att äta godis eller snacks, bara för att hon kunde liksom ;0)


Vi bodde på hisnande våning 19 av 23.
Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag bokade det, då jag ju faktiskt är, eller i alla fall HAR varit ganska rädd för höjder.


Jag tror att det började en gång när jag var liten och vi var med vår familj på Liseberg. 
Vi åkte Pariserhjulet och min mamma la sig ner på golvet i ren skräck för att inte orka titta ner, hade nog inte tänkt på det så mycket innan.

Har alltid sedan jag blev mamma tänkt att jag får nu nog får tänka mig lite extra för så jag inte för över någon av mina rädslor på vår dotter. Men hur lätt är det då, när man kommer till en övergång från det ena tornet till det andra, på tjugonde våningen, jag försökte, tro mig att inte låtsas som någonting när vi skulle gå över, men det tog tvärstopp när jag kom till den mittersta delen där golvet är i glas och man ser rätt ner....... Försökte lite snyggt slingra mig undan, men icke, hon skulle ha med mig....
Mannen tyckte ju så klart det hela var jättefestligt och var tvungen att föreviga det hela, så jag bjuder här på en kurs i att övervinna sin höjdrädsla, handledd av min käraste dotter - 


Det låg en matta på halva biten för att man skulle kunna gå där utan att behöva se ner men jag tyckte inte ens den hjälpte till en början. Jag var verkligen livrädd....

Tvekade många gånger, men jag kände även här att jag ville visa för henne att det går om man bara har bestämt sig, så till slut bara gjorde jag det.  Istället för att stå och tveka så tog jag fart och gick med bestämda steg över, både en två tre och säkert fyra fem gånger, fram och tillbaka, till och med att jag valde att gå den vägen själv när jag på söndag morgonen skulle upp till gymet, då hade de även tagit bort mattan helt....


Liten, så himla modig, visade vägen för sin mamma om hur man går med bestämda steg.
Har nog mycket att lära mig av den lilla kloka tjejen.Vi fortsatte utforska hotellet hela helgen och lekte kurragömma på våning två där konferensavdelningen låg i anslutning till Svenska mässan.Men det Liten längtade mest till var så klart lördagens höjdpunkt, Liseberg och att få åka karuseller!
Vi var först på julbordet där så vi gick och strosade runt precis när vi kommit in. De har gjort ett jättelyft för "Kaninlandet". Otroligt mysigt, verkligen som i en liten sagovärld.

Det märks på liten att det händer saker med henne.
Hon har just nu inte alls samma tålamod att sitta still som förr, myror i brallan.
Förstår att hon kanske till exempel inte uppskattar ett julbord på samma sätt som vi då det precis utanför fönstret lockar med en väldans massa mer roligt än att sitta och äta!? 

Det som var desto roligare i år var att vi alla tre köpte åkband och åkte tillsammans.
Första året utan att vi hade med barnvagn så vi behövde inte stå och vakta på samma sätt. Vi hade otroligt roligt och jag skrek som en tok i vissa karuseller vilket både mannen och dottern hade fantastiskt roligt åt... Mysigt att gå omkring och utforska även här innan allt folk kommit in.Det ÄR verkligen SÅ stämningsfullt på Jul på Liseberg.
Julmusiken strömmar ur högtalarna över hela nöjesfältet, det doftar glögg, brända mandlar, kanel från alla håll och kanter. Belysningen ska vi inte tala om. Kulörta lyktor i drivor som i "Mer Jul" och ljusslingor i vartenda träd. Tror det var tredje året vi var här nu och det har blivit en mysig tradition, men vi får se om vi hittar på något annat nästa år. Men bara det att få komma bort, göra ett litet miljöombyte tillsammans, är verkligen mysigt.

Julbordet kändes ok i år, men godisrummet FYLLT med karameller är hur som så klart Litens favorit.
Bara känslan av att komma in i ett sånt rum, även fast hon sen inte äter speciellt mycket av det. Själva var både mannen och jag ganska stinna efter all julmat så det blev inte många bitar för oss heller.På söndag morgonen avnjöt vi istället en makalöst god frukost på deras topp restaurang Heaven 23 på översta våningen, med en makalöst vacker utsikt över ett strålande Göteborg.

Trodde aldrig jag skulle kunna sitta så avslappnad på en sån hög höjd, men det gick ju hur bra som helst. Gick otroligt stabilt över trots att mattan var helt bortdragen med =0)


Även fast vi kom i säng ganska skapligt på kvällarna har jag varit sååååå trött sedan vi kom hem.
Vet inte riktigt hur jag ska få ihop det med tid och ork den här veckan, men på något sätt ska det gå....
Gör mina lappar, listor i mobilen, bockar av och försöker verkligen prioritera, men jag vet hur skönt det kommer vara när listorna tunnats ur, rejält. 

Men nu, NU ska jag gå och fixa en kopp te och jag ska verkligen njuta av den.....

Ha en fin kväll alla vänner där ute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar