Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 20 november 2013

Hand i hand med frosten kom den efterlängtade känslan....JULSTÄMNINGEN!!!
Tänk vad ett kallt vitt täcke på utsidan kan göra för att skapa värme på insidan.
Kände det direkt inom mig i morse när jag vaknade, det var något där ute och till min stora glädje när jag kikade ut var det frostigt, gnistrande och vitt!


Vi tände en brasa till frukost och monterade ihop det lilla änglaspelet som fick oss att bli alldeles härligt skönt lugna inombords tillsammans med det lilla pinglandet. Det ger mig sån go känsla det där lilla behagliga ljudet, minnen och känslor, JUL.

Även idag var det en liten Tomtenissa som for iväg till skolan.
Även fast jag tagit fram en hel del av Julsakerna sedan någon vecka, har jag inte riktigt haft den där rätta känslan, förrän idag. Nu vill jag göra allt, baka pepparkakshus, göra fler mosskransar, slå in paket.
Gäller att ta vara på den känslan...


Redan nu finns det lite julgott här och var.
Kan inte hålla mig.....


Har gått och myst hela dagen mellan jobb och samtal.
Av den återfunna julenergin tog jag mig även äntligen ut och sprang en sväng på lunchen vilket var så skönt. Ska mjukstarta efter förkylningen så den inte kommer tillbaka.Passande nog kom även med posten idag den julklänning jag beställt till Liten.
Hoppas den passar.


Har gjort en mosskrans, men ska göra minst tre till som jag vill ha inomhus.
Har haft jättesvårt att hitta den fina gröna mossan här i Värmland så jag brukar alltid passa på att ta med mig från mamma och pappa när jag varit där. Den första hyacinten har nu slagit ut och sprider en utav mina absoluta favoritdofter i vardagsrummet.


Åh vad härligt, det får gärna vara kallt och frostigt ett tag nu.
Vill gärna, GÄRNA ha snö med så klart, men jag är riktigt glad att det är frost än plusgrader.

Igår efter skolan hämtade jag Tomtenissan och åkte hem för att hälsa på en till liten Tomtenissa som har förstått det där med hur man ska ta vara på tiden innan jul ;0)


Hade som vanligt, när vi träffar våra nyfunna vänner, så himla trevligt. 
Samtal om allt och inget medan tjejerna lekte och showade och vi satt i soffan och mös, pratade, drack massa goa teér och fikade.

Som vanligt kära Janni , tusen tack för ännu en lovely eftermiddag med dig!


 Snart är det dags att hämta Liten.
Vi ska idag gå över till grannen med Mira då hon kommer kunna vara en tilltänkt kattvakt de gånger vi ska bort, vilket vore perfekt. Grannen är tydligen ingen "kattmänniska" men jag är övertygad om att hon kommer att gilla att få ha Mira som sällskap då och då.
Precis när jag skriver det, ringer de från skolan och säger att Liten klagat över huvudvärk under dagen.... Hm.... Vad är på g nu då... Återstår att se, håll tummen att det inte är ngt!

KRAM


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar