Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

fredag 9 maj 2014

Älskade lurvhög

Lillskruttan

För nästan ganska exakt ett år sedan, den 12 Maj 2013 drog vi vidare efter en helg i Fjällbacka ner mot Skåne, för att äntligen få hämta upp vår efterlängtade lilla lurvhög. Det var kärlek vid första ögonkastet. Så Liten där hon låg i sin transportbur den långa vägen, de många milen hem till sitt nya hem.

Men hon anpassade sig så bra direkt.

Så himla Liten. Mindre än sitt sällskap gosse Katten.

Hon blev direkt en självklar liten familjemedlem och ett underbart arbetssällskap på dagarna. Första tiden låg hon i mitt knä i flera timmar på kontoret, gissa om jag jobbade effektivt då jag inte ville röra mig ur fläcken… Vi tog ändå en viss chans då Liten varit rädd för djur, främst hundar och katter, efter en otäck händelse när hon var mindre. Men vi misstänkte att det var just detta som skulle kunna få henne att känna sig bekväm med djur igen, att lära sig hur man hanterar och bemöter djur. Finns ingen rädsla alls kvar, men självklart har hon respekt för okända djur som hon inte känner, vilket jag bara tycker är bra.

Syns verkligen på bilden här att två små verkligen har vuxit detta året.
Liten är den i familjen som verkligen får bära, vrida och vända på Mira i princip hur mycket hon vill. Hos Liten ligger Mira kvar och myser och blir rejält omhändertagen.Vi började tidigt med att låta henne gå i sele så hon kan vara ute på vår och sommar mer. 
Hon börjar spinna bara hon ser selet nu och medan jag knäpper på henne det.


Kan man kalla det för "syskonkärlek" så gör vi det. 
De har verkligen ett särskilt band de där två, men visst kan det råda osämja även där emellanåt ;0)


Hittar Mira en solfläck på golvet så är det där hon placerar sig. 
Älskar att sträcka ut sig och "sola"


I måndags fick dock jag nog efter att det varit en tuff helg med löp för Mira i Fjällbacka som fortsatte när vi kommit hem med. Är jobbigt att se henne och höra henne i det skicket, ni som har haft eller mött löpande katter vet ju precis vad jag menar…. Pratade med en gammal vän som också är vår veterinär och hon rekommenderade med att vi kunde sätta in p-piller för en kortare tid för att avsluta det till hösten för att ev. kunna prova att ta en kull på henne.

Så nu har vår lilla kattjej börjat med p-piller.
Märker ingen större skillnad än så här långt förutom att hon sover en hel del, fast det gör hon ju annars med. När det varit sådant regnväder som det varit den senaste veckan har det ändå inte lockat ut henne.


Avslutar detta med en bildbomb med telefonbilder på vår älskade gos och lurvhög som verkligen förgyller våra dagar och vi är så glada för att vi fick möjlighet att hämta hem just henne till oss!
Tack J för det!

Sover på sitt favoritställe, en klädkorg uppe på klädskåpet i sovrummet.

Mysexperten


Gossar in sig i storasysters ben

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar