Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 20 maj 2014

En helg i söder


Det blev en fin liten minisemester det där.
Vi har dessvärre inte fått uppleva så mycket av det fina vädret det pratats om då vi ju suttit mestadels av helgen i bilen, men det har det varit värt. Verkligen.

Vi startade bilresan på torsdagmorgon och åkte hela vägen ner till Danmark.
När vi kom in i Danmark bestämde jag och mannen oss för en liten nostalgitripp så Liten skulle få se en del av var vi skapade minnen innan hon kom. Vi gjorde en resa ganska tidigt efter att vi träffats, en sån där otroligt spontan tripp då vi bodde i bilen och tog dagarna som de kom. Vi kom då i ottan till Danmark och parkerade på första bästa parkering, som när vi vaknade, visade sig vara en parkering till en del av nöjesparken Bakken och som låg parallellt med Strandveijen i Köpenhamn. Så himla fint och vi fick en riktigt minnesrik vistelse där och det var så roligt att Liten nu fick följa med dit och se vad det är vi tidigare pratat om.


Husen längs Strandveijen är fantastiskt fina. Många hus i Danmark överhuvudtaget är en fröjd att titta på medan man drömmer sig bort.
En härlig strand som vi dock inte denna gång utnyttjade för dess bästa syfte, men härligt att andas in havsluft innan det var dags att fortsätta bilfärden.Skönt ställe att få pausa bilfärden på.
Vi gjorde ett besök på Bakken och hann med både en berg och dalbana och glass.
Vi kom till Billund på kvällen och tog in på det hotellet vi bokat för natten efter.
Vi hade pratat om att sova i bilen, som Liten velat för att vi gjorde det när vi var ute på vår tidigare roadtrip, men vi kände att fördelarna med att bo på hotell vägde betydligt tyngre när vi väl kommit fram… Inte riktigt lika spontan längre.


Det var en mycket laddad liten tjej som väntade vid entrén innan de öppnade.Legoland motsvarade våra förväntningar.
Så mysigt att gå omkring i Miniland och kika på alla de små detaljer och byggnader de byggt ihop.


Trodde det skulle vara varmt och skönt även här av vad vi sett på vädret innan, men det var ganska kallt och mulet ända fram till em då solen äntligen sprack igenom de gråa molnen.


Det var lagom mycket folk. Vi trodde det skulle vara mindre, men det verkade som vi trots att vi var där en fredag, lyckats pricka in en helgdag i Danmark. Men det var inga köer så ville man kunde man köra samma sak flera gånger utan att behöva stå i timmar och vänta.

Perfekt att kunna bygga med Lego medans man stod i kö. Nu var det ju inte så långa köer men Liten passade på att bygga lite i alla fall.


Jag håller mig mycket hellre till de attraktioner som snurrar än går högt upp.
De får mannen och Liten åka hur mycket de vill.Goa hjärtat


Till slut ville hon passa på att åka några karuseller själv.
Tyckte kanske att mamman skrek för mycket på vissa ;0)

Självklart var det toppen att få besöka lilla Heartlake city och vännerna i Friends.
När vi stod utanför entrén innan de hade öppnat och hon hörde deras låt i högtalarna, så tårades ögonen på henne, lycka.Vi avslutade dagen på Legoland med ett besök i Atlantis.
En Legovärld under vattenytan.
Ett mysigt avslut på en riktig toppendag.

Hejdå och tack Legoland!

På lördagen började vi bilresan hemåt igen.
Vi gjorde ett stopp i Skåne och fick äntligen njuta av det fina vädret.

Ibland har jag ju tvekat till det här med bloggandet, men tack vare hur mycket positivt det faktiskt ger så vill jag ändå fortsätta. En stor del är alla fina personer jag fått kontakt med, tack vare bloggandet. Som bästa  C med familj. Började följa hennes blogg genom en annan vän och efter ett tag började jag känna igen henne på bilderna och det visade sig att vi var från samma lilla hemstad. 

Nu fick vi möjlighet att ses för en längre stund och inte ens kamerorna visade sig få komma emellan, jag/vi hann inte ens fota i allt pladdrande vi höll på med om allt mellan himmel och gjord.
Hade ju tänkt fota deras jättefina hem, fyllt med grymt fin inredning, men icke blev det så.
Vi tog verkligen vara på varje sekund vilket jag är så glad för.


Fick världens godaste Mojito som avnjöts vid poolkanten, betydligt sämre kan man ha det en lördagseftermiddag.

Liten hittade två små kelisar som gärna ville bli klappade.
Instagram - Mammamiansmission


Det blev ett underbart dygn på många sätt. 
En fantastiskt go familj i ett grymt fint hus med galet goda hamburgare, samtal om allt och åter igen inse hur mycket gemensamt man kan ha med någon som man aldrig tidigare känt men med HÖG igenkänningsfaktor på många plan. Ja du kära C, tack tack tack för allt.
Hoppas verkligen vi får till det med en träff snart igen.


Det blev en seeeg bilresa hem under söndagen.
Men inte en endast gång har Liten klagat över att det varit jobbigt att åka bil. 
Nog mest jag som tyckt det varit trist.

Väl hemma var det dags för Liten att direkt hoppa i säng och för oss blev det till att packa upp och en del jobb. Igår var det fullt ös igen med en massa jobb. Hann inte med hälften av vad jag tänkt mig, men hoppas kunna komma i fas idag. Har massor av saker vi skulle behöva göra med huset och i trädgården, men vi får ta det som det kommer. Liten hade klassfotboll igår, de är så himla duktiga, är grymt imponerad. De spelar verkligen som ett lag, trots att många av dem aldrig spelat, men de kämpar som bara den. Det väntar ytterligare en match denna vecka, ävensista gången på hennes aktivitet med och avslutning i helgen. Veckan är full av jobb och aktiviteter så jag gissar att fredagen snart är här igen.
Hoppas på att hinna träffa gamla vänner från dagis med innan veckan är slut.

Det är ju knappast att man går sysslolös, den saker är säker. Men nu, fånga dagen, väcka de käraste!

Kramar och ha en riktigt bra dag


1 kommentar:

  1. Tack för att ni kom. Det bara måste ni göra igen. Och ja jag kommer i juli!! ❤️

    SvaraRadera