Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

söndag 15 februari 2015

Alla hjärtans…..Hjärtan, hjärtan, hjärtan och ännu mer hjärtan….

Ja men jag vet, jag är ju lite crazy… Kan inte låta bli att gå all in på även denna "högtid" eller rättare sagt denna enda dag bara, en extra dag att fira sina hjärtan, eller sitt eget hjärta kanske, vi får ju inte glömma att vara snälla mot oss själva heller!? Det ska inte behöva finnas en extra dag för det här, så klart, eftersom man vill måna om sina nära och kära VARJE dag, året om, men när det finns en dag för just detta så är det inte lätt för en firar tokig, som gillar rosa, gillar rött, gillar att fixa och dona, gillar hjärtan, älskar rosor, ja men och så vidare….. Jag älskart helt enkelt…..
Vet att man inte behöver göra en stor grej av det, inte överhuvudtaget, men jag tycker det är så fantastiskt mysigt att få fira denna dag med och för mina kära.


De rosa rosorna som jag köpte förra veckan har hållit sig enormt fina, så de njöt vi av även denna helg, passande för dagen.


Jag gjorde en dubbel sats mördeg och gick lös på lite olika kakor med hjärttema på dem alla.
Kan väl aldrig ha för många hjärtkakor på lager!?


Dessa är en variant på min mormors "Majakakor" med smörkräm emellan, med glasyr av florsocker och vatten samt strössel. Sååååå goda….. Mina absoluta favoriter när jag var liten.
Självklart så ska det ju alltid finnas lite maränger hemma med…..


Vi tjyvstartade detta hjärtfika redan på fredagen då Liten slutade tidigare från skolan eftersom hon skulle till tandläkaren, så det blev hjärtfika både på stan och hemma. Hade hittat lite små saker att "pynta" med, dagen till ära, ska det vara så ska det….
Att en Liten tycker det är så roligt och uppskattar det enormt gör ju inte att jag tycker det är tråkigare.
Så härligt att se hur hon lever upp och tycker det är mysigt, uppskattar varenda liten detalj hon hittar och märker av.

Hjärtslinga från Lagerhaus.

Eftersom Liten fyller så nära jul, tycker jag det är kul att få sprida ut även hennes firande över året, så denna dag blir det några paket av sådant jag köpt på mig när jag hittat ngt som jag vet hon skulle kunna gilla. Denna gång blev det mest praktiska ting och så ngn liten nalle till samlingen så klart…


Fina presentpåsar från Ica Maxi, presentpapper från Lagerhaus.


 Så mysigt att få gå in med brickan till henne på morgonen där jag vet att hon legat och väntat, länge….
Pappa med norske vännen, hade ju tidigt på morgonen, vid 3.30 begett sig iväg på rally så vi fick fira varandra under dagen jag och Liten.

Jag har varit helt GALET förkyld hela helgen, rejält risig, men helt utan feber, tack och lov, eftersom mannen ju varit borta i princip hela helgen. Det har blivit flera koppar te med honung om dagen, det enda som känts bra och för stunden hjälpt för halsen. Låtit som en kraxande kråka och varit snörvlig som bara den. Idag känns det betydligt bättre, men jag blir anfådd av minsta lilla rörelse. Igår tog vi det bara hur lugnt som helst hemma, bara mös och jag kunde till och med somna till en stund i soffan. Det blev ett ofrivilligt avbrott, då jag var tvungen att åka och handla ny hostmedicin och värktabletter för att ta mig igenom förkylningen. Men se det verkar ju ha varit bra grejer det där!?De klassiska hjärtsmörgåsarna m.m., det lilla extra denna dag.


Själv hade Liten snappat upp när vi gick i affärer på måndagen, att jag sagt att jag ville ha Hannah Widell och Amanda Schulmans kokbok "Middagsparty" så hon tog med sig pappa på stan på onsdagen och inhandlade denna. Gillar Hannah och Amanda SÅ mycket, deras podd är storfavorit hos mig med hög igenkänningsfaktor och när jag nu suttit och bläddrat i denna underbara kokbok, med ljuvliga bilder och mumsiga recept, så längtar jag redan till helgen för att göra en rejäl middag direkt från deras recept…..

Så var det måndag snart igen då.
Massa jobb står på schemat.
Fika stunder med goa tjejer inplanerat onsdag, torsdag och fredag, DET ska bli mysigt!
Så med det skrivet känns det nästan som att det snart kan vara fredag igen, vi kör väl på det!?

KRAM


2 kommentarer:

 1. Åh vad mycket hjärtan, fika , presenter och annat fina Alla hjärtans dags mys ni haft! Jag tycker som du att även om det kanske är nåt "kommersiellt jippo" och påhitt så kan man ju ta tillvara på tillfället att fira och göra lite mysigt! Hade också fixat lite små presenter till dottern....vi har ju bara henne så det blir ju lätt lite extra och jag tycker det är kul att fixa lite också. Själv sov jag bort dagen eftersom jag ju jobbar natt......mannen hade fixat blomma och en minibukett och dottern hade gjort varsitt kort till oss på fritids! :)
  Det gäller att ta tillvara på alla tillfällen att fira....även om det ju tyvärr blev tråkiga saker också......men så är ju livet...
  Den där boken såg intressant ut! Hoppas det fanns några bra recept i den:)
  Ha det fint! Kram/Nettan

  SvaraRadera
 2. Ja men jag känner precis som du. En extra dag för att fira de man är extra tacksam för. Tycker verkligen man ska passa på att fira så fort tillfälle ges, vi har så mycket vardag ändå. Ja men hur man än vrider och vänder så blir det lätt så när man "bara" har en. Vet inte hur er resa har varit, men det betyder ju så otroligt mycket. Men hur mycket man än kan "skämma bort" ett barn med materiella saker så har vi alltid sagt att det vi uppskattar mest är att vi kanske kan skämma bort henne med just TID, och även det har väl säkert både sina för och nackdelar. Men tiden går så fort, åren går, till och med Liten påpekar numer det - Men tänk, snart är jag ju redan klar med "ettan" och ska börja tvåan, vad fort det går!? =0) Det härligaste är ju ändå att se hur hon uppskattar det hon får, oavsett om det är en sak eller det mer självklara, tid med sina föräldrar, att hon inte bara "viftar bort" något utan verkligen blir glad för minsta lilla.

  Ja men du den där boken, jag dreglar nästan när jag sitter och bläddrar i den… Ska välja ut ngt att fixa nu inför helgen tänkte jag….

  Ha en fin torsdag, kram

  SvaraRadera