Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 16 februari 2015

Söndagssysslor

Mammas 42:or
Igår var här kallt, grått och fruset, men till vår stora glädje ändå….


Liten och jag passade på att göra oss av med de allra sista spåren av julen som vi har haft på verandan.
Det står fortfarande kvar en gran, men den sitter väl fastfrusen i julgransfoten i backen, så den lär få stå ett tag till…. Om det inte börjar töa rejält nu då, tyvärr….


För igår var isbanan utanför oss helt fantastisk. Stor som en hockeyplan nästan. 
Vi har spanat och hoppats på denna stora vattenansamling ute på åkern att den som något tidigare år, fast då på andra sidan huset, ska ha fryst sig till en alldeles egen skridskobana.


Liten var alldeles salig.
Så nöjd. Inte nog med att hon kunde åka, nu skulle även jag försöka mig på detta….


Gjorde ett tappert försök för några år sedan, men allt jag tidigare kunnat som liten tjej var helt bortblåst, och Bambi på hal is kändes flera gånger så mycket säkrare än vad jag var….
Så nu var det dags igen. Mina gamla skridskor i strlk 39 kom jag omöjligt i då det måste varit en extremt smal modell på fötter förr!? Så det fick bli min mammas gamla 42:or som det tydligen både vistats trötta fötter och musbo i…… 
Absolut inte optimalt för en ostabil som jag, men med god hjälp av både man och dotter, skjuts på sparken och goda tips så kom jag till slut upp på isen och stakade mig omkring.
Till slut var det så roligt att jag nu inget hellre vill än att försöka få tag på ett par skridskor i rätt storlek med då jag inbillar mig att jag nog kan få ordning på detta med till slut…. 
Vill bara åka mer nu…


Tänk att det var när jag fyllde 40 som jag skulle vilja lära mig dessa vinteraktiviteter igen, började åka slalom, köpte längdåkningsskidor och vill nu ut och åka mer skrillor på isen här utanför…..
Bättre sent än aldrig!

Men, som skrivet ovan, dessvärre lutar det nu alltmer mot tö igen, så därmed försvinner vissa av möjligheterna att underhålla mina nyfunna kunskaper… 

Vi får väl se….

2 kommentarer:

 1. Oj vad lyxigt med en egen skridskois!!! Vi bor på ett villaområde och har en is inte alls långt härifrån som dottern brukar åka på.....skulle vara kul att prova att åka lite efter alla dessa år......men då krävs ju skridskor....
  I helgen hade vi iallfall hämtat våra längdskidor som vi provat ut så det blev en preimiärtur på söndagen då solen sken och man bara längtade ut.Min älskade mormor gick bort i lördags efter att ha varit dåligt ett tag så det var även skönt att komma ut och få annat att tänka på en stund.Det var kul fast blev nån vurpa för oss alla tre ibland och det känns verkligen i mina armar speciellt men så härligt. Jag hoppas på bra väder till helgen också så kanske vi kommer iväg då också! Hoppas att snön ligger kvar ett tag än, det var jättebra glid i spåret i helgen, vi har tejp istället för valla, hoppas det funkar lika bra nästa gång!
  Ha det bra! Kram/Nettan

  SvaraRadera
 2. Ja men du, jag har nu letat och letat efter ett par skridskor, med taggar, i min storlek och det verkar helt omöjligt!!
  Nu har det tyvärr börjat töa här så det är bara grått och slask, svårt för både skridskoåk och skidor, så typiskt när det börjar närma sig sportlov med här… När har ni sportlov?
  Vad ledsamt med din mormor… Var hon gammal? Då om någon gång behöver man verkligen lufta sig och försöka tänka på annat.

  Så var det ju helt plötsligt halvtid på veckan, hoppas det fryser på här igen tills helgen =0)

  Kramar

  SvaraRadera