Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 5 februari 2015

När jag gillar februari


Det är ju när det är precis som nu som jag faktiskt gillar den där Februarimånaden trots allt….
Tänk det verkar ju faktiskt som vi får ha snö och kallt en hel vecka i alla fall!? Vilken vinter va!?
Underbart, för när det är som nu, vitt och kallt, då är det faktiskt riktigt härligt. Ser fram emot helgen att få komma ut på någon liten skidtur igen, så får vi se om det går längs med eller utför det vita täcket…


Mira fick följa med mig ut en sväng igår när jag skulle fylla på lite mat till fåglarna.
Inte jätteskönt för de där små tassarna visade det sig. Hon höll sig mest på den delen av verandan som inte var snötäckt.


Det snöade rejält en stund mitt på dagen igår. Fick för mig ett tag att jag befann mig mitt i en snöglob.
Men sedan sprack det upp på eftermiddagen så då vågade jag mig ut. Så underbart när det är vindstilla, snön knarrar under skorna och snön glittrar som tusen diamanter av solens strålar.



Har längtat efter en sparktur nu men jag har inte hunnit då väglaget förändrats så mycket de korta snöperioder som varit och att sandbilen varit ganska snabb ut.

Vår ena spark har dock hunnit frysa fast i trädgården, får se när jag lyckas spetta/salta upp den igen…


Tur då att vi hann få in den andra under tak där den har stått redo en tid.



Var jättemysigt att äntligen få komma ut på en liten tur men TUNGT!! Jösses, hade glömt hur jobbigt det kunde vara. Liten har ju vuxit en del med sedan förra året och oftast brukar mannen sparka med så vi kunnat byta av, men nu blev det som ett helt träningspass att ta sig runt kyrkan och hem igen. Liten hon bara satt och skrattade åt mig och var så nöjd så. 



Inomhus pågår fortfarande renoveringen för fullt i pysselrummet. När mannens vän tillika målaren var här och målade och tapetserade låg ju skyddspapper på trägolvet. Såg då hur fint det skulle vara att ha golvet lite ljusare så vi bestämde att passa på att måla golvet vitt med. Blev suuuperbra. Nu är det bara lite detaljer som ska fixas runt fönstret och elinstallationer, men sedan kommer den roligaste biten - att inreda rummet. Ev tar vi en tur till IKEA i helgen där vi sett ut vad vi ska ha.
Ska bl iså rolgit när det är klart!! 
Känner mig inspirerad och längtar efter att få sätta igång med en massa pyssel där!!!

Tycker lyftet med målningen av dörrarna samt de nya listerna blev så bra.
 Helgen ligger relativt tom fast "tom" på det sättet att det indirekt redan är fyllt med en massa planer om vinteraktiviteter, fortsatt renovering osv. På söndag är vi bjudna på pizzadate hos några bekanta.
Känns lagomt och öppet då jag vet att all ledig tid är guld värt för att fylla på med bara vara tid och göra det vi känner för just där och då.

Nu väntar en lååååång "to do"-lista för dagens arbete.
Doftljuset är tänt, tekoppen fylld, så nu kör jag väl igång med arbetsdagen!

Och desto snabbare och alldeles alldeles snart blir det ju då fredag då, den allra bästa dagen!!!!


2 kommentarer:

  1. Härliga vinterbilder!!! Ja jag tycker om vintern jag med, när det är snö som det ju brukar vara här uppe men det har varit lite si och så med det dom sista åren.....men nu har vi en hel del:) Så nu har vi äntligen bestämt oss att köpa längdskidor så vi kan ut och åka fina dagar, det blir ju spännande eftersom ingen av oss stått på skidor sedan grundskolan......Imorgon hägrar en skoterutflykt och korvgrilling!!!
    Vad fint det blir i pysselrummet! Gillar tapeterna och golvet blev också jättefint och ljust. Kul sen att få inreda det!
    Vi håller också på att planera lite ytrenovering av sovrum, nytt golv(trä) och en totalmöstrad tapet på en vägg, ut med dom stackars garderoberna just för att få till en pysselvrå där jag kan pyssla med foton, album och annat kul som jag längtar efter. Har tyvärr så pass litet att det inte finns en chans att ha ett pysselrum.....men kanske en vacker dag;)
    Ha det bra i vintersolen! Kram/Nettan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du! Ja men vintern är tacksam att fota! Så himla hörligt! Dessvärre fick vi en inne helg denna trots det fina vädret, då liten varit sjuk. Men, desto mer fick ju vi gjort med pysselrummet, så kul! Det är verkligen härligt att få till den ytan, blir så mycket enklare att ha en speciell plats att sitta på där man kan ha allt material osv. Är säker på att vi kommer spendera X antal timmar där.
      Inhandlade med ett par nya längdskidor som jag hade hoppats på att få testa, men det får bli till veckan förhoppningsvis. Härligt med skotertur!!
      Hoppas du/ni har haft en jättemysig helg och fått njuta av det fina vädret! KRAM

      Radera