Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 24 februari 2015

Hur har ni det?


Här händer det inte mycket utöver det vanliga. Förutom att jag denna vecka är i väldigt gott sällskap ju. Så mysigt och skönt att ha sin lilla skrutta hemma, även fast jag jobbar så är det mysigt att ha henne nära på dagarna. Hon skrotar runt och sysselsätter sig med lite allt möjligt. Hon sa själv idag att hon tyckte det var så skönt att vara hemma och vara ledig, semester från skolan liksom.


Hon fipplar med min gamla mobiltelefon som fungerar att spela spel på och ta kort, typ det. 
Oj vad hon önskar sig en alldeles egen, men det får allt vänta ett tag till.
Är säker på att hon skulle hantera sin alldeles egna helt utmärkt och vi pratar fram och tillbaka om det.
Vi har sagt att hon får vänta tills hon fyller 10, vilket nu känns faktiskt väldigt långt bort, och någon klasskompis har ju redan sedan länge, men vi får se. Vi får väga fördelar och nackdelar med det.

Hur tänker ni där ute om det?


 Mira har åter hittat en favoritplats, på fåtöljen i hallen vid elementet där hon snurrar ihop sig på förmiddagen och blir liggandes några timmar. Åh vad vi myser att få ha den där lilla kattdamen runtomkring oss. Hon förgyller verkligen vardagen hon med.


Annars är det VÄLDIGT grått och trist nu. Usch som jag inte gillar den här tiden, när den är just precis så som den är nu… Har känt av en liten svacka de senaste dagarna men jag vet ju vad det beror på. ÅRSTIDEN, brist på D vitamin, lite lite stress i sin tur på grund av kommande resfeber, men det får jag helt enkelt bara stå ut med. Är ju inte dags riktigt riktigt än, men bara tanken på att få slippa detta gråa som trots att vi tänt upp med både ljus och lampor inomhus, kryper sig på utifrån…. Brrr, usch och FY!
Nej, nu börjar jag med längta rejält framåt våren...


Gjorde ett litet ryck i trädgården helgen som var och krattade lite grenar och annat. Längtar verkligen till dagar fyllda med utomhus arbete. Vi har ju en hel del att stå i även där ute. Målning, fix med veranda osv, och allt annat härligt som grillkvällar, fågelkvitter och plantera blommor, åh…


Nu har det varit lugnt några dagar med renovering.
Det senaste som varit är att mannen "fyndat" lite i väggarna på vårt gamla hus. En gammal Lektyr tidning från 1933, det ni! Samt både Värmlands folkblad och Karlstadstidningen. Har inte läst igenom dem än utan bara bläddrat lite. Kul att se vad nyheterna var 1933…. 

Var det bättre förr…!?
 Om man skulle likt Mira ta och snurra ihop sig vid ett element, uh så skönt…

Nej, jag och Liten ska strax åka till affären för att sedan åka och hämta en klasskompis i skolan som ska  följa med hem och leka i em. Är lite baksugen så jag tror jag ska göra scones för mellis och min nya favorit, bananpannkaka. Återkommer med världens lättaste recept på det en annan dag!


2 kommentarer:

 1. Härligt med sportlov!!! Här är det sportlov nästa vecka så jag har tagit semester två dagar...eller nätter rättare sagt. Vi har ingen resa eller så inbokat men jag tycker som ni att det är skönt för dottern att slippa stressa iväg på morgonen annars hade hon ju kunnat vara på Fritids. Det kanske blir lite åk i slalombacken som ligger typ två minuter från oss med bil och kanske en dagstripp till närmaste halvstora stad för lite shopping och mys.....
  Jag håller på att bläddra fram och tillbaks i olika resekataloger. Ville ju till södra England i sommar men jag blir så velig....också tittar jag på massor av andra resor och blir ännu veligare....huvudsaken att det blir nåt trevligt och lite miljöombyte ändå!:)
  Angående mobil så har vår dotter frågat efter det nån gång när hon sett någon annan i hennes ålder som har det. Redan i förskoleklass var det en flicka som kom med mobil som hon fått på födelsedagen eller nåt och jag sa : absolut inte! Gillar inte tanken att dom utsätts för ev skadlig strålning att bära med en mobil jämt och sen behövde hon verkligen inte nån då heller. Förskolefröken tyckte samma sak....och sa att det gäller att hålla fast vid det man tror på trots att andra får......blir det nåt på skolan så ringer ju vi, sa fröken då. Vi har inte bestämt någon ålder, vår dotter blir 9 i år.....hittills så är hon ju hemma mest eller skjutsas till kompisar men det blir ju annat när dom blir lite mer självständiga...då kan det nog vara bra med mobil. Däremot sparade hon själv till en surfplatta förut men den använder hon ju nästan aldrig.......
  Er katt är så fin! Är det innekatt? Vi har två vanliga bondkatter vi men söta dom med fast sommar/ höst/vår är dom ju ute nästan jämt......inga knäkatter precis....
  Det finns visst allt möjligt i väggarna på gamla hus, kul!
  Ha ett härligt lov nu!!!
  Kram/Nettan

  SvaraRadera
 2. Ja men det är ju det som är så härligt med att bara vara ledig, slippa något som helst egentligen och ta dagarna som de kommer, tror verkligen vi alla behöver det!

  Håller helt med dig angående detta med mobil. På dotterns skola är det förbjudet fram till mellanstadiet tror jag vilket jag tycker är toppen, för då blir det ingen grej som kan "hetsa" på behovet av att ha en. Dottern är heller inget jättestort fan av dessa tekniska saker som finns och det är väl både på gott och på ont. Tror mer det är att hon vill ha en för att någon annan har en. Än så länge är hon nöjd med att ha min gamla att spela lite på då och då, men tycker det är lite jobbigt eftersom skärmen är spräckt ;0) De flesta vännerna i hennes ålder har ju ingen så jag menar, vilka ska hon ringa!? Nej, det är bättre sen när de blir mer självständiga och verkligen behöver den för att använda som just telefon =0)

  Ja Mira håller vi inne =0) Fast hon sitter dessvärre inte gärna i knäet heller, endast ibland när jag jobbar så ska hon promt ligga där.

  Nu var tanken att vi skulle åka till kära mor och far men Liten har blivit sämre med värken i munnen så nu ska vi dit först och se vad de säger…suck, har verkligen tappat förtroendet för folktandvården här, men jag ska berätta mer om det när vi vet hur de kommer gå vidare… Hoppas i alla fall vi kommer iväg till mamma och pappa för det har vi båda längtat efter. Ha en bra dag nu! KRAM

  SvaraRadera