Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 23 februari 2015

Blandad helg, med lek och blandad väderlek….

Helgen har sakta smugit sig förbi och kameran har mest fått stått stilla, 
men några har jag iaf att bjuda på….

Älskade katt
Vi började helgen med att fira vår kära lilla katt, Mira som fyllde 2 år i fredags.
Självklart firades detta med en special tårta för henne med både blötfoder och några kattgodisar på.
Uppskattades verkligen och när hon fick börja dagen med att öppna två små paket innehållandes kattgodisar med då blev det full fart på henne.


När jag hämtat liten åkte vi till en vän med sin goa familj för supermysigt fredagsfika och mellis.
Så härligt när det finns tusen samtalsämnen att avverka medan barnen leker både här och där, uppe och nere. Tog med en liten hembakad påse med det godaste fröknäcket!
Bara att följa receptet nedan, och njuta…


Något tråkigt med helgen som var...
Dessvärre gick en go liten krutgumma i från oss i fredags. Mannens farmor som sedan några dagar varit dålig. Hon skulle ha fyllt 94 år den kommande fredagen och hade som enda önskan att alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn skulle komma, vilket vi alla nog såg väldigt mycket fram emot med.
Men dessvärre blev det alltså inte så… Men hon fick vara pigg väldigt länge trots sin höga ålder och vi alla kommer minnas henne med endast roliga fina minnen.


På lördag fm hämtade vi upp en klasskompis till Liten som ville med och åka lite slalom i en backe ganska nära oss.
Nu har det ju blivit ett litet uppehåll sedan vi var iväg sist, för vår första tur, men det gick riktigt bra ändå, trots att det var en backe där man själv fick kliva av längs med backen.
Ganska slirigt i backen med tanke på temperaturen osv, så lite läskigt tyckte hon allt att det var i början, men hon tog det lugnt och svängde fram och tillbaka, grymt kämpat tycker jag.
Tyvärr fick jag stå vid sidan av som en "pelare" då jag inte fått tag i utrustning än, men blev ju riktigt sugen…. 

När de åkt klart var de alltifrån färdiga med varandra, så kompisen följde med hem för lunch, sedan blev det lek, som sedan blev till övernattning. Så kul att se och höra dem när de hade så roligt, värmer verkligen ett mamma hjärta.

Värmde sig vid brasan och grillade marschmallows när vi kommit hem
På morgonen hade de redan bestämt sedan kvällen innan att de skulle packa med sig frukost och fortsätta leken i skogen som de avslutade på lördagen. Solen sken och vädret var toppen när de gick iväg mot nya äventyr och minnen.


 Om vädret var vackert igår så var det totala motsatsen idag… Visst, det kom snö, som jag ju gillar, men INTE när det nästan blåser storm samtidigt och det är blötsnö som knappt stannar kvar på marken, nej usch och fy. Litens första dag på sportlovet fick alltså spenderas inomhus i pyjamas halva dagen. Hon ska vara hemma hela lovet, fast jag ska jobba en del, men skönt att slippa de där morgnarna med att behöva gå upp och jäkta iväg. 

Det blev ett lite akut besök till tandläkaren med för vår Liten, men det är en helt annan historia som är allt annat än behaglig att höra, blir arg bara jag tänker på det, men mer om det som sagt en annan gång…


Mysigt att tända brasan och ljus inne medan vinden viner ute och snön virvlar omkring, nej, då kan jag hellre vara utan den där snön….

Känner mig fortfarande inte helt kry.
Prövade på att ta en kortare lätt joggingtur igår när träningsabstinensen slog till, men det var nog inte den bästa ideén… Kände mig verkligen sliten, även idag med, så nej, nu blev det en dags total vila igen. Nu lockar soffan ikväll, så jag drar väl igång vattenkokaren och laddar för några koppar te så blir det nog bra det med.

Hoppas ni har fått en bra måndag alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar