Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 19 februari 2015

I rusk och renovering


Utanför kontorsfönstret blåser det som bara busen. Till och med så att det går som små vågor på vår, tills för några dagar sedan, jättefina skridskois, som idag är mer en större plaskpöl…

Kanske inte dröjer tills det är dags att dra på sig våra nya gummistövlar!?
Kunde bara inte låta bli dem när jag såg att det fanns i storlek både till stor och liten från Next.
Prickigt, rosa med rosetter, kändes som det stod våra namn på dem ;0)
Men skulle jag ta på mig dem idag är nog risken alltför stor att jag drar mig i backen, så halt som det är...


Förkylningen sedan en vecka tillbaka håller i sig och idag känner jag mig allmänt anfådd och sliten så fort jag tar mig för något.
Var länge sedan jag gjorde ett sådant här träningsuppehåll men nu är det jag som lyssnar på kroppen för jag har inget att vinna på att bli än sämre bara för att jag är träningssugen nu.

Jag har ställt in kroppen på viloläge med lite sovmornar istället för träning och fortsatt intag av en massa goda teér.
Har hittat en ny favorit, som jag köpte till mig själv i Alla Hjärtanspresent, från Johan & Nyström, ekologiskt, så klart! Ett svart te med smak av hallon och vanilj, så gott och burknörd som jag är så är det ju inte sämre att burken är så fin som den är….
Det är ju så det är.Så var det dags för sovrumsrenovering….
Mannen tog några före bilder.
Har varit jätteförtjust i tapeten som varit, men med tiden har den verkligen gjort sitt. Sprucken, gulnad och daskig, nej, något behöver göras….


Mannen gick lös på kattvinden där tanken är att det ska bli garderober. Idag har vi inga garderober alls i sovrummet utan förvarar kläder i ett gammalt klädskåp, i en byrå samt på en fristående klädställning.När man nu ser resultatet av vad det blev efter han gått lös känns det som att det är ett jätteprojekt att få till det vi vill, men mannen är grym. Han är en riktig fixare som verkligen gillar att hålla på med detta. Han går liksom omkring och myser samtidigt som han håller på.
Jag tänker inte hindra honom….

Än så länge spånar vi om hur vi vill ha det, och det lutar åt att det blir någon slags vit "pärlspont" fast lägre, vet inte exakt vad det heter, för att sedan måla den övriga väggen i någon av de grå nyanserna från kalklitir. Jag har länge tänkt att vi ska få till en sänggavel av våra gamla entrédörrar, men då förstår ni att vi också måste ta tag i entrén och byta ut den, vilket vi har tänkt hur länge som helst då de dörrarna är allt annat än praktiska samt släpper in kall luft i springor och hål!?

Har också en önskan om någon slags sänghimmel medan mannen där har en bild att han vill bygga in tv´n så man kan få ner den direkt från taket… Ja men ni hör ju, det blir säkert bra till slut det med…. ;0)


Torsdag, strax fredag….
Fredagskänslan är inte riktigt här än då jag har en del fix att stå i innan, men sen så.
Har åter en relativt tom helg framför oss, men som ni förstår finns det en hel del att kunna fylla den med...
Vi ska ha lite sovrumsfix, reseplanering, god mat och plock från nya kokboken och sedan är lite fika hos vänner inbokat och jag ska försöka kurera mig rejält.Tror det blir alldeles lagomt.

Inta ett litet viloläge här kanske….


2 kommentarer:

 1. Bra att du tar det lugnt tills du blir frisk igen! Vilken fin teburk, är tedrickare jag med!
  Vad kul med renovering! Bra med händig karl i huset också. Vi har hållit på att prata om sovrumsrenovering länge nu men än har det inte blivit nåt.....Men till veckan SKA guben köpa trägolvet säger han iallfall;) så ska det ligga till sig lite. Han har lite svårt att bestämma om det ska vara hela golvplankor eller lite kortare längder så det blir lite lappat......inte vet jag heller, jag har bara tänkt att jag vill ha riktigt trägolv! Och tapet till väggen bakom sängen har jag bestämt sedan länge. Sen veta jag inte om jag ska skicka sängen(gammal träsoffa) på målning eller köpa ny....jag är så velig ibland.....ja det är ju trevliga saker att fundera på iallafall......sånt som kallas i-landsproblem va?!!
  Nere i kök och hall vill jag också ha pärlspont eller sk bröstpanel med nån fina tapet ovanför men det blir väl nästa projekt kanske.....
  Ha det så bra och kry på dig!!!
  Kram/Nettan

  SvaraRadera
 2. Så fint med en gammal träsoffa till sänggavel! Vi hade det med innan vi bytte säng, så nu blev det fel storlek. Får se vad det blir för sänggavel vi får till sedan =0) Ja men eller hur, våra I-landsproblem…. Nej vi har det allt grymt bra, tar faktiskt ingenting för givet. Men det gäller ju att hålla sig sysselsatt med, känns som att vi är kapta för att ha något pågående projekt…. ;0)

  Tog en liten lugn springtur idag men vet inte om jag var för ivrig, hoppas inte, det är så skönt när man väl kommer ut på de där små turerna, framförallt efteråt…

  Nu ska ajg gå och bädda undan och plocka iordning efter vår nattgäst. De har haft så mysigt, lekt i ett helt dygn snart, så mysigt att se hur de skapas minnen!


  Hoppas ni har haft en fin helg!

  KRAM

  SvaraRadera