Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 28 april 2015

Mot femtio nyanser av grått….!?



Äntligen får ni komma med in i sovrummet -

Ja vi är väl inte riktigt där än…. 
Men några olika nyanser av grått har i alla fall hittat in =0)


Känns så otroligt bra att vi äntligen fått i ordning och fått "flytta in" i vi är så nöjda med slutresultatet. Mannen har verkligen kämpat på och jag kommer för alltid vara evigt tacksam för att vi har samma smak vad gäller inredning och stil… puh...

Vi var väldigt eniga om att det var grått sovrummet skulle gå i och det känns toppen att det blev som det blev. Ska räkna någon dag hur många nyanser det idag är….

Nu har vi både lite mer täckande gardiner samt lite mer skira beroende på hur mycket ljus vi vill ha in.


Är supernöjda med Kalklitir färgen Grigio som vi köpte på Inreda

Skåp från IKEA som jag kikat på så länge.
Passar perfekt för både det ena och det andra som kan tänkas behövas.
Öronproppar och väckarklocka, bra kombo...

Observera luckan i taket….. 
 Det som är kvar är att få upp lite tavlor och foton på väggarna, men det väntar vi med tills vi bott in oss lite. Sedan ska ev. en sänghimmel/tyg upp, men det avvaktar vi med tills vi har sänggavel klar. Just nu lutar det åt att det blir våra gamla entrédörrar som en dag ska få flytta in hit. Dörren ska målas och handtagen ska på, men det tar vi sen… Belysning, de rätta lamporna måste hittas med, men det är inte det lättaste.


Bröllopsminnen, slöjan och skorna -



 Vi velade lite med vad vi skulle ha för slags dörrar till den lilla "walk in closet" som blev bakom väggen, skjutdörrar, en klassisk osv, men sen bara blev det självklart att vi skulle ha draperi istället., samma tyg som gardinerna, från IKEA.

Underbara älskade Blocket fynd….
Luckan ja…. Mannens geniala idé att istället ha en stor möbel med tv´n så fixade han så att den nu hissas ned genom en lucka i taket. STOR gillar den idén!!

ÄLSKAR att man kan köpa en sådan här pjäs och sätta i taket som en central detalj för helheten.


Här stortrivs vi, verkligen.
Det är segt att gå upp på morgonen nu, allra helst när vi äntligen får sova i vår galet, verkligen GALET sköna säng igen. Vi är så nöjda med att vi slog till och köpte den från Lakewood


Men än är det inte dags att sova för dagen, nu jobba jobba jobba…..


3 kommentarer:

  1. Åh vad härligt att sovrummet är klart!!! Vi är inte färdiga med vårat....ska såpa nya trägolvet med linoljesåpa så det blir skurgolv som det kallas.....Jamen piffet det kan ju växa fram allteftersom....blir ännu mysigare med något på väggarna. Vi har beställt ny byrå o till helgen blir det nog IKEA för jag vill ha ett skrivbord o att det ska ligga på lut tills golvet är helt klart med såpan o så. Ska måla sängen också så det blir mer enhetligt. Ska bli så kul när det.är klart. Har ju varit bortresta på weekend så det har gått sakta med sovrummet. ....Ha en fin dag!!! Kram/ Nettan

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du är tillbaka! Blir ju så glad av dina rader! Hur var er weekend?
    Men vad roligt, ni har ju massor på g där nu, snart står det klart för er med! Så skönt när man får flytta in igen, sover så gott om nätterna nu =0) Låter som om det kommer bli toppen!!

    Hoppas ni får en fin Valborg. Här spöregnar det just nu, men vi ska bara bort till grannen ikväll så det blir inte så långt iaf. Men jag vill ha värme och sol NU!!!

    Skönt att ha dig tillbaka =0) Kram

    SvaraRadera
  3. Jag glömde ju kommentera ert fina nya skåp!!! Jättesnyggt ju! Och arrangemanget med tv:n var ju hur smart som helst. Vi har haft en jättehärlig weekend i Amsterdam med vännerna. Var så varmt och vårigt! Mysig stad att traska runt i var det! Åkte båt på kanalerna, var på blomstermarknad, loppis, shopping och det som var själva höjdpunkten för två trädgårdsintresserad: att besöka den stoooora parken Keukenhof med massor och massor av vårblommande lökar! Så himla fint! Var ju skoj för våra oäkta hälfter att dom kunde sitta och vila sina fötter tillsammans o njuta av lite svalkande drycker på diverse ställen i Amsterdam......dom kanske inte är fullt så intresserade av blommor......Tänker om dom weekends vi varit på hittills att hit skulle jag vilja återvända och samtidigt vill man ju också se nya ställen. Är så skönt att få uppleva nåt nytt ibland!

    SvaraRadera