Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 19 november 2013

Tomten är redan här




I morse skulle Liten ha på sig sin Tomteklänning och luva.
Hon är ju också igång kan man säga, med Julen i sinnet...

Hoppas den lilla Tomtetjejen blir väl bemött i skolan med den dräkten för dagen.
På dagis var hon alltid väldigt tidig med både pepparkaksdräkt och tomteutstyrseln och där var det i alla fall väldigt uppskattat.


Vi har ju nu avslutat rensaprojektet, köksprojektet så varför inte påbörja ett nytt, som varit på g länge. Knopparna till den lilla byrån har ni ju sett förr HÄR

Igår kväll hade mannen slipat, så nu hoppas jag vi kommer igång med målningen snart.
Tror den kommer bli perfekt för lite tänkbar småförvaring som servetter, värmeljus etc samt nu inför Jul så klart en himla massa gott!

Köpte den lilla sekretären för 2 år sedan. Hade tänkt den som ett litet skrivbord till dottern, men den blev ståendes i förrådet. Själva skivan/luckan var lite trasigt och "hängde" ned för långt, så nu valde vi att ta bort den helt istället.
Hade tänkt sälja den på Loppisen men så kom vi på att den skulle göra sig perfekt i köket.


Älskade lilla Mira.
Hon har verkligen flyttat in i vår lilla familjs hjärtan.
Så fantastiskt go och charmig, så himla sällskaplig.
Så otroligt skönt att hennes öga är bra nu. Hon är verkligen helt återställd och är nu den Mira vi känner igen från start. Tokar sig och gosar och får oss att trivas så med hennes sällskap.
Just nu trivs hon väldigt bra under granen, hon verkar med gilla detta julspektakel vi håller på med här hemma ;0)


Så i år har vi både Tomtenissa och Lussekatt!

Idag hämtar jag den lilla Tomtenissan lite tidigare för att åka till en nyfunnen vän.
Så himla härligt när man får bryta av i veckan för att träffa någon som man vet utstrålar värme och ger energi. Minst en gång i veckan behöver vi nog alla det!

Kram på er

9 kommentarer:

  1. Hej! Å så juligt och mysigt ni har det, jag ligger inte långt efter kan jag säga, bara stora
    granen som fattas, den får vänta lite annars hinner den ju barra...ibland önskar jag att jag kunde hitta
    en riktigt fin kontgjord ersättare, så jag kan ha den längre! Mira är så söt så fluffig och go, skönt att ögat är helt återställt! Hoppas lill tjejen hade kul i skolan med tomtenissadräkten! Stor kram!!! Johanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Goaste du!!! Kan bara tänka mig hur fint du har det nu! Önskar så vi bodde närmre, då skulle jag vilja komma till dig med minst en gång i veckan ;0)

      Radera
    2. Å, det skulle jag också önska! Du hade fått komma så ofta du bara ville, ja jag håller på för fullt nu! Ska lägga upp lite bilder på fb framöver. Kram!

      Radera
  2. Åhh älskar bilder från erat hem, ni har så hemtrevligt! Sen blir jag så nostalgisk då jag ser din dotter leka med dockor. Själv har jag två döttrar (och en son) på 12 och 16 år nu. Men de hann knappt födas innan jag började "mata" dem med dockor och barbies samt dockskåp -till ingen nytta :( Ingen av dem har varit speciellt intresserade av det överhuvudtaget. jag tror jag själv hade något att fylla eftersom jag så gärna ville att DU skulle leka med -just- dockor. Så jag blir så varm inombords då jag ser din dotter och alla dockor. Njut -som sagt- så länge det varar och var tacksam så länge hon VILL leka :)

    Kram på dig!//Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad glad jag blir, TACK! Jag uppskattar också att hon tycker det är roligt, roligt när de hittar lite sin grej. I vissa perioder är det Lego som gäller, både Friends och Polislego, sen är det Barbieperioder. Det är en fröjd att se och lyssna på henne när hon är igång ;0) Jag njuter så länge det bara går.
      Kramar

      KRAM

      Radera
  3. Jo- skulle ju säga det också att det är underbart att se erat engagemang i eran Mira :) Det är tyvärr inte alla som ger djuret den hjälp (såsom veterinärbesök) som de behöver. Skönt att ögat blev bra igen! Ska man ha katt ska man ta hand om dem/den också- och ni är ju praktexemplar :) Har också två fluffiga och långhåriga katter hemma- som är vårat allt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åter igen TACK, känns så himla självklart, förstår inte de som inte tar hand om sina fyrfota vänner.
      Det är så härligt att få ha henne här. Kontaktade tjejen vi köpte henne av igår och tackade henne för att hon fick komma just till oss. Måste vara svårt att släppa ifrån sig de små om man inte känner köparna så bra. Är man engagerad kan jag gissa på att det är viktigt att man lämnar ifrån sig kattungarna med en go känsla.
      Tusen tack för dina ord, de värmer!

      Radera
  4. Vilken fin sida du har! Mysiga och inspirerande inredningsbilder. Tack för det! :) Mvh Elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så jättemycket för dina ord, kul att du hittat hit! Mycket jul blir det ett tag framöver nu ;0)

      Radera